Friday, 2 November 2012

peperangan bermula

assalamualaikum dan salam sejahtera. memang dah lama pika tak update blog. alhamdulillah saya masih disini ^^, menjadi pelajar universiti dah buka satu lagi peluang untuk meluaskan pasaran perniagaan. jadi tak salahkan, kalau pika rebut peluang yang ada?





Sunday, 1 July 2012

kpop fever

ok, macam biasa demam kpop dah mai dah~~ hehe. baru-baru nie B1A4 dah released logo untuk peminat diorang macam pika nie (BANA). jadi pika pun ambil la kesempatan nak buat pushie, keychain ngan hp strap guna logo tu~~ kalau nak tau macam mana rupa logo tu, pandai-pandai la google ya~ hehe. keyword dia "PPyoungE" ~~ comel tak nama? sangat bermakna bagi seorang BANA macam pika nie~ jangan jeles.








dah alang-alang nak kongsi jugak dadu B1A4 versi Ignition (B1A4 Full Album)

love-shape

tempahan yang berjaya disiapkan beberapa hari sebelum pika berhenti kerja~~ aish~~ semenjak kerja nie, jarang dah pika nak ringan tangan buat kraf. mana tak~ balik rumah ja terus tidur dah tak ingat dunia. penat sangat la~ tapi pengalaman bekerja sangat berharga, yang kalau boleh nak ingat sampai bila-bila.





angry lena

dah lama tak mengerah tenaga~~ tapi akhirnya berjaya jugak pika siapkan purse nie ^^



Sunday, 8 April 2012

felt code

kali ni pika dah siapkan kod untuk kain felt yang ada dalam stok pika, jadi lepas ni tak payah la ada yang pening-pening nak pilih warna apa kan? harap dapat membantu ^^

flower brooch

new items arrived!!! haha. kali ni pika dah siapkan dua jenis bunga yang boleh dijadikan brooch atau hair clip ^^
hot items~~

1 = RM3
4 = RM10


Saturday, 31 March 2012

trademark fina.craft

yay! akhirnya dengan bangganya pika nak perkenalkan trademark fina.craft~~~
selama nie kan pika selalu edit gambar, pastu taip ja fina craft kan? jadi sekarang bila dah ada trademark nie baru nampak "kemaih" sikit ^^ tak sangka pulak pika boleh edit sampai macam nie~~ *puji diri sendiri. haha.*


Thursday, 22 March 2012

Sunday, 11 March 2012

kesibukkan melanda~~

salam, dah lama rasanya pika tak update blog nie ^^ haha. bukan apa, sibuk sangat sebab sekarang pika dah mula kerja sambil tunggu tawaran universiti~~~

nie la hasil kerja pika yang sempat dibuat. hadiah istimewa untuk dongseng sebab sebelum nie dia pernah bgitau nak beli keychain android, tapi pika kata nanti pika buat. *sebenarnya tak ada duit nak beli waktu tu* jadi nie lah hasil yang tak seberapa tu ^^ pika ada jugak sempat siapkan resit untuk fina.craft~~


Sunday, 29 January 2012

new product

dah lama tak update blog. ok untuk peminat kpop, nie produk terbaru. eksklusif dibuat oleh BANA (nama kelab peminat B1A4) untuk BANA ^^ cuma satu saja yang ada. siapa cepat dia dapat~




SIZE: 11cm x 11cm x 11cm
MATERIAL: felt, fiber
CODE: HI-B1A4-D

PRICE:
RM20 (free shipping within Malaysia)
RM30 (international buyer - price include shipping - reg. airmail)

** will not save item to anyone
** first come first serve
** pay first and get yours
** for SERIOUS buyer only

# IN ORDER FORM PLEASE STATE:
PAY IN 12 HOURS / PAY IN 24 HOURS

# DO NOT MAKE PAYMENT UNTIL YOU GET CONFIRMATION EMAIL FROM US

make your order here: http://finacraft.blogspot.com/p/all-about-kpop.html